L’Assemblea General de la CUP a Vilafranca escull els cap de llista per a les eleccions municipals del 22 de maig
Un centenar de persones van participar dissabte passat, dia 26 de febrer, a l’Assemblea General de la CUP de Vilafranca del Penedès. L’assemblea anual de la candidatura de l’esquerra independentista, que va ser conduïda per l’exregidor Otger Amatller, va servir per presentar l’informe econòmic, fer balanç polític de la legislatura, aprovar les línies base del programa polític municipal, presentar el document de campanya per a les eleccions del proper 22 de maig i ratificar les cinc primeres persones que encapçalaran la llista electoral.
En l’informe econòmic es va destacar que enguany s’havia tingut un petit dèficit, degut principalment al procés judicial que va patir el regidor de la CUP, Xavier Navarro, per la recollida de signatures en favor del dret a decidir i per les despeses d’una nova pàgina web que serà presentada públicament en les properes setmanes. Tot i així, el responsable d’economia de la CUP, Robert Ferrando, va informar que s’havia complert l’objectiu d’estalviar cada mes una part dels ingressos “per tal de poder encarar amb tranquil·litat la campanya electoral sense necessitat d’endeutar-se i també poder afrontar amb garanties l’inici de la següent legislatura”. La CUP es finança exclusivament amb les quotes pagades per la militància, els diners que es perceben com a grup municipal i el sou dels regidors de la Candidatura que els entreguen íntegrament a l’organització.
Tot seguit, els actuals regidors Xavier Navarro i Llorenç Casanova, van exposar el balanç polític de la legislatura. En l’informe presentat es va destacar la feina feta en l’àmbit institucional, tenint en compte que la CUP ha estat el grup municipal que ha presentat més mocions (75) i ha formulat més precs i preguntes (138) al govern municipal. També es va destacar de forma molt positiva l’intens treball fet amb entitats, col·lectius i veïns i veïnes al llarg llarg de la legislatura. És el cas dels veïns i veïnes afectats pel pas del TGV, el suport a persones amb mobilitat reduïda treballant per una vila plenament accessible, amb la solidaritat internacional treballant juntament amb diferents entitats, donant suport a la Vegueria Penedès, defensant els drets socials participant en l’Assemblea pels drets socials i en la construcció dels Països Catalans participant activament amb les consultes per la independència. També es va voler destacar la feina feta amb temes importants com la municipalització de l’Escola de Música, pressupostos participatius, el Consell de la Vila, així com també diferents accions en defensa del territori i un desenvolupament sostenible amb diferents campanyes, com per exemple contra el nou sistema de peatges a l’AP-7, l’ARE de les Bassetes o la creació d’una xarxa d’horts urbans.
El següent punt de l’ordre del dia va ser l’aprovació dels eixos bàsics i de les principals propostes del programa polític de l’esquerra independentista per a la legislatura 2011-2015. Els responsables de presentar els eixos van ser la Isabel Martínez, l’Oriol Perelló i la Tere Soler, que van explicar el procés de participació que s’ha vingut fent realitzant al llarg del darrer any amb la celebració de 9 punts de trobada on s’han discutit i aportat diferents propostes. Els coordinadors del programa van desgranar alguns dels puntals d’un document que ja compte amb més d’un centenar de pàgines i
que segueix obert a aportacions fins a finals de març, on s’aprovarà definitivament en la seva totalitat. El conjunt de l’assemblea va aprovar per unanimitat els eixos bàsics del programa polític de la CUP.
Otger Amatller i Jaume Ramon van ser el responsables de presentar el document de campanya per a les eleccions municipals del 22 de maig. En el document es destacava que la campanya electoral es pot trobar bipolaritzada per CIU i el PSC i que la feina de la CUP havia de ser trencar aquest tendència i socialitzar que la nostra proposta política és l’alternativa d’esquerres i independentista al conservadorisme d’aquestes dues forces polítiques. També es va destacar que enguany s’està organitzat una campanya al voltant de comissions de barris i es van presentar els responsables de cada comissió. Les comissions de barri tindran com objectiu fer arribar les propostes de la CUP a tota la vila. En el document també s’han fixat els principals actes que es faran durant els quinze dies de campanya electoral. El document va ser aprovat per unanimitat per l’assemblea.
Finalment, es van presentar les cinc persones proposades per la militància de la CUP per encapçalar la llista electoral per a les eleccions municipals. Les persones proposades van ser, per aquest ordre, Llorenç Casanova, Xavier Navarro, Isabel Martínez, Oriol Perelló i Tere Soler. Els candidats/es van ser presentats un per un i es va obrir el debat a l’assemblea que va valorar positivament la proposta feta. Els candidats i candidates van ser ratificats, finalment, per l’assemblea. En les properes setmanes s’acabarà d’elaborar la llista completa que concorrerà a les eleccions.
Els perfils del cinc cap de llista de la CUP són:
1.- Llorenç Casanova Fernàndez. 31 anys. Barri del Poble Nou. Llicenciat en Sociologia (UB), postgraduat en govern local (UB) i en demografia (UAB). Actualment exerceix de tècnic de participació ciutadana l’administració pública i cursant la tesi doctoral. Des de maig de 2009 és regidor a l’Ajuntament de Vilafranca pel grup municipal de la CUP.
Ha estat representant de la CUP a l’Organisme Autònom Torras i Bages, a la Comissió de Solidaritat i Cooperació i actualment és membre de la Comissió de Seguiment dels pressupostos participatius.
És soci de l’Institut d’Estudis Penedesencs (secció de Ciències Socials) i ha estat vinculat des de meitat dels anys noranta a l’esquerra independentista de Vilafranca.
2.- Xavier Navarro Domènec. 46 anys. Barri de les Clotes. Treballa en un empresa de màrqueting digital, viu en parella i té una filla. Des del 2007 és regidor a l’Ajuntament de Vilafranca pel grup municipal de la CUP. Ha estat representant de la CUP al Consell Escolar Municipal i a la Comissió de la gent gran. Ha participat a l’AMPA del Mas i Perera i va ser membre de la comissió d’escolarització de Vilafranca en representació de les AMPES de les escoles públiques de Vilafranca.
Als anys noranta va militar al Moviment de Defensa de la Terra (MDT), als Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans (CSPC), als Grups de Defensa de la Llengua i al sindicat CGT. Actualment és col·laborador de les associacions ACAPS, Amics de Puerto Cabezas i del col·lectiu Renfadats.
3.- Isabel Martinez Garcia. 26 anys. Barri del Poble Nou.
Enginyera tècnica agrícola (UPC) i tècnica superior en gestió i organització de recursos naturals i paisatgístics. Actualment cursant un màster d’agrobiologia ambiental (UB).
Militant de la CUP des del 2002. Ha estat representant de la CUP al Consell per la Igualtat durant 2 anys (2007-09), als grups de treball dels Horts urbans i “Vilafranca lliure de bosses de plàstic” i és membre del Consell de Mediambient.
Durant diversos anys ha estat directora i monitora de casals d’estiu. També ha estat membre dels Xicots de Vilafranca, de la La Xarxa d’espectacles infantils i militant de la Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC).
4.- Oriol Perelló Cuadras. 33 anys. Barri del Centre.
Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. Exerceix de professor de Llengua Catalana i Literatura a secundària. Militant de la CUP des del 2003. És el representant de la CUP al Consell Escolar Municipal i al Consell pel Català.
Va pertànyer a l’Agrupament Escolta de Vilafranca, i ha format part del Ball Pla i del Ball de l’Àliga de la Festa Major de Vilafranca.
Actualment és membre del Consell de la Festa Major i un dels impulsors de la recentment creada plataforma d’usuaris de rodalies Renfadats.
5.- Tere Soler Font. 39 anys. Barri del Poble Nou. Llicenciada en Psicologia, especialitat clínica (UB). Màster en europsicologia, Màster de Tècnic Superior de Prevenció de Riscos Laborals i Medi Ambient, Màster de Globalització, Desenvolupament i Cooperació, Postgrau de Gestió global de la Immigració, Postgrau de Teràpies Psicològiques Breus. Actualment treballa com a psicòloga en la detecció i atenció precoç en la primera infància. És militant de la CUP des de l’any 2007 i representant de la Candidatura a la Comissió de la Solidaritat.
Membre activa del teixit associatiu de la vila, forma part de l’Associació d’Amics de Puerto Cabezas (Nicaragua), de l’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí (ACAPS-Wilaia Alt Penedès) i de l’Assemblea pels Drets Socials. També va ser membre del Col·lectiu Dona Alt Penedès. Ha col·laborat de manera activa en actes de les festes d’hivern i ha sigut membre de la coordinadora de les festes d’hivern-festes de Sant Raimon 2009.