La CUP considera que la reforma laboral espanyola ha estat imposada per la patronal
L'anunci d’aquest divendres 10 de febrer fet pel govern del PP - la vuitena reforma laboral des de l'aprovació dels estatut dels treballadors l'any 1980 - suposa “un pas més en la precarització dels drets de les treballadores i treballadors”. Aquesta és una tendència que han compartit, en les diferents reformes, els successius governs de PP i PSOE.
La reforma anunciada suposa un salt qualitatiu en la pèrdua de drets i garanties laborals. Per la CUP, a més, aprofundeix en l'abaratiment de l'acomiadament (flexibilitzant-se) i en la desregulació de l’acomiadament procedent. També introdueix el concepte “absolutament discrecional i arbitrari de ‘pèrdues actuals o previstes’ o bé de ‘disminució de vendes durant tres trimestres consecutius’”.
Aquesta és una nova retallada de drets que dóna via lliure als desitjos de la patronal, amb la reducció dels tràmits administratius pels ERO o que dóna prioritat al conveni d'empresa per davant del sectorial. D’aquesta manera, es deixa als treballadors de les empreses mitjanes amb poca presència sindical i sotmesos a la pressió patronal. Aquestes mesures suposen, de facto, “la fi de la negociació col·lectiva”.
El portaveu de la CUP, Marc Sallas, ha fet una crida per respondre-hi de forma contundent i ha anunciat que “el PP trobarà a la gent de la CUP plantant cara contra aquesta nova agressió”. Així mateix, ha explicat que participaran de totes aquelles mobilitzacions impulsades per les organitzacions socials i sindicals.