La CUP proposa acabar amb els vestigis franquistes en els carrers i places de Girona

La CUP, que compta amb el suport de Reagrupament, proposa acabar la feina de normalització lingüística i toponímica que va iniciar el consistori a finals de la dècada dels 70. La proposta passa per catalanitzar aquelles plaques de carrer que avui en dia encara estan escrites en castellà, com ara la del carrer Orient o bé la del carrer Porvenir (que hauria de passar a anomenar-se Avenir o Esdevenidor).

Així mateix, es demana el canvi d'aquells noms que fan referència explícita a la dominació espanyola a Catalunya (Plaça Constitució, Plaça Espanya, Avinguda de la Hispanitat...). En aquest sentit, Carles Bonaventura, portaveu de Reagrupament i tercer a la llista de la CUP, ha explicat que 'quan les institucions espanyoles s'estan mostrant més bel·ligerants contra el poble català, calen respostes, també simbòliques, dels ajuntaments catalans per demostrar les nostres conviccions democràtiques'. Bonaventura creu que “trenta-sis anys després de la mort del dictador, i en l'actual estat d'efervescència nacional és el moment adient perquè  el consistori gironí faci definitivament el pas endavant que la ciutadania li reclama i  arregli aquesta anomalia històrica”.

D'altra banda, i seguint les recomanacions de l'informe elaborat pel Memorial Democràtic l'any 2010, des de la CUP es reclama una política activa per retirar totes les plaques amb el jou i les fletxes que encara hi ha en molts antics habitatges de la ciutat promoguts pel Ministerio de la Vivienda franquista. En paraules de Carles Bonaventura, més enllà d'aspectes puntuals, “el que reclamem és que el tripartit municipal aposti per fer un pas endavant i convertir Girona en una ciutat exemplar en el camp de la normalització lingüística i toponímica tenint com a marc referncial els Països Catalans”.